Er du ved at kigge på bolig nede i Spanien, men er du lidt i tvivl om du skal gøre det, fordi du egentlig ikke ved, hvad de tror på dernede? En kulturs generelle trosretning har ret stor indflydelse på de værdier, som kulturen ligger vægt på. Det er derfor meget rart lige at vide, om et land for eksempel overordnet er fundamentalistisk muslimsk eller ej, før man køber en bolig der.
Læs med her og få et bedre billede af hvilke trosretninger styrer det spanske samfund.
Katolsk flertal
Spanien har et klart katolsk flertal, når det gælder trosretningen. Katolicismen går langt tilbage i tiden og har en ældgammel historie. Du kan derfor også se denne reflekteret i de gamle bygninger, hvor der er gjort plads til religionen på en anden måde, end den kan ses her i et overordnet protestantisk dansk samfund.
Det kan godt være at Danmark er et kristent samfund ligesom Spanien. Men det er trods alt to meget forskellige grene af kristendommen, som vi snakker om; protestantismen og katolicismen. Og den måde de to religionerne bliver dyrket på er meget forskelligt.
I protestantismen er det primært Jesus, Gud og nogle gange Jomfru Maria, som det handler om. Sådan er det ikke i katolicismen, hvor Jomfru Maria først og fremmest fylder meget mere end i protestantismen. Derudover er der en del helgen, som der også bliver bedt til side om side til Gud og Jomfru Maria. Disse er historisk hellige mænd – og nogle gange kvinder – som gennem deres handlinger blev anset som en helgen efter deres død og som en form for bindeled mellem Gud og menneskeheden.
Muslimsk historie – og tæt på Nordafrika
Spanien har også en stor muslimsk baggrund og hele landet har tilbage i tiden blevet styret af et muslimsk flertal. Dette kan stadig til dels mærkes i Spanien, selvom den muslimske trosretning tilhører et mindretal. Det kan ikke mindst ses i arkitekturen på de gamle bygninger, som er mærket og inspireret af den arkitektur, som før i tiden var i den østlige del af verdenen.
Spanien ligger også meget tæt på Nordafrika, hvoraf mange er muslimske i en eller anden forstand. Grundet større migration fra Nordafrika over Middelhavet, så er der også en del der bringer deres muslimske trosretning med ind i Spanien.
Ikke-troende spaniere
Til sidst har vi naturligvis de ikke-troende spaniere. Præcis ligesom her i landet så er der også en større del af den spanske befolkning, som ikke tror på hverken Gud, Allah eller Jomfru Maria. For mange ulmer de gamle værdier fra katolicismen og til dels den muslimske trosretning nu stadig inden i dem. Disse trosretninger har påvirket kulturen så meget, at værdierne ofte forbliver ved folk selvom de anser sig for ikke-troende.