Select Page

Det kan være, at du for nylig har mistet en, som du stod utrolig tæt med. Dette er altid svært, især hvis du nu skal stå med en masse praktiske ting. Dette gør nemlig ikke sorgprocessen lettere, men tværtimod kan det blive rigtig hårdt, hvis der er meget, som du skal tage stilling til lige nu. Det vigtigste er selvfølgelig at få planlagt en smuk begravelse, hvor det er muligt for pårørende at sige farvel til den afdøde. Ofte koster det en del at holde en begravelse, hvor du og de resterende nære skal finde ud af, hvordan denne dag skal finansieres. Det kan være fornuftigt at undersøge, hvad det koster, inden du begynder planlægningen. Online kan du finde begravelsespriser, så du er forberedt på, hvor meget det kommer til at koste.

 

Hvordan skal dagen være?

Når du skal planlægge en begravelse, er det vigtigt, at du har den afdødes interesser for øje. Det kan være, at de havde nogle specifikke ønsker, som de havde skrevet ned, inden de gik bort. Det er vigtigt at få opfyldt disse ønsker, så de kan få et ordentligt sidste farvel. Du bør overveje, om de havde en yndlingssang, der skal spilles i kirken. Det kan også være, at de havde nogle yndlingsblomster, hvor du kan købe dem og lægge på kisten.

 

Hvad skal du huske på?

Efter selve ceremonien bør det være muligt at tage til gravøl. Her er stemningen ikke lige så trist, hvor alle pårørende kan være med til at hylde den afdøde. Det er vigtigt, at du bruger begravelsesdagen til at tage afsked med den person, som du har mistet. Dette kan du gøre gennem et personligt brev, en tale eller blot gennem dine tanker. Selvom denne dag bliver utrolig hård, kan den samtidig være smuk og hylde det menneske, som du har mistet.